Contact us on 0800 123 4567 or info@cardinal.com

IndieGoGo

IndieGoGo
08.05.2015 Диян Михайлов

indiegogoIndiegogo предлага финансиране в различни области, като медийни и художествени проекти, технологии, здраве и дори околна среда или религия. Набиращите средства включват знаменитости с филмови идеи (например indie филми), физически лица, които се опитват да подобрят обществото, в което живеят, семейни почивки и т.н.

За да се стартира набирането на финансиране, се създава безплатна онлайн кампания, която след това се разпространява на сайта с опция да се внасят средства по нея. Можете да се създават кампании за проекти, бизнес или лични събития. Indiegogo предлага два различни варианта на кампания:

  • с фиксирано финансиране – набиране на средства на принципа „всичко или нищо“, така че ако не се достигне целта, няма такси или глоби, но при недостигане на целта не се получава никаква част от събраната сума. Ако целта се достигне, таксата е 4%.
  • с гъвкаво финансиране – набиране на средства с възможност за запазване на сумата, която се събере, дори при недостигане на целта. Ако не се достигне целта, таксата за финансиране е 9%. Ако продължите набиране на средства и в крайна сметка достигнете вашата цел, Indiegogo възстановява 5%, което прави общата такса само 4%.

Събраната сума се получава около 15 дни след края на кампанията без значение от избрания вид на кампранията.  Сумата може да бъде депозирана директно в разплащателна сметка, в PayPal сметка или чрез FirstGiving. Наградите за дарителите могат да включват рекламни материали,  първи издания или оригинали на продукта, дрехите и т.н. Потребителите избират сами какви награди да се дават и срещу какво дарение. Платформата предоставя насоки в тази област.

Маркетинг. Технологии. Уиндсърф. Съосновател на Crowdio.com - платформата за продажби през онлайн чат, основател на Product Tank Sofia - общността на хората занимаващи се с продуктов мениджмънт в България.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*