Contact us on 0800 123 4567 or info@cardinal.com

Какво означава за българите Kickstarter в Германия?

Какво означава за българите Kickstarter в Германия?
20.05.2015 Мария Енева

kickstarter v GermaniaСлед доста продължително чакане и спекулиране, Kickstarter стартира официално в Германия на 12 май 2015 година.

Kickstarter е американска краудфъндинг платформа, която е създадена преди около 6 години. През тази платформа голяма група от хора може да финансира креативни проекти. Български проекти финансирани през Kickstarter са Halfbike II, Strength Of The SWORD ULTIMATE и много други. Според данните на платформата до сега са финансирани над 80 000 проекта с над 1.6 милиарда долара.

Условие при събирането на финансиране през Kickstarter е, че ако целевата сума на проекта се събере, създателите на кампанията заплащат комисионната от 5% , но ако не успеят да съберат сумата, която са поставили за цел, не получават нищо от до сега събраните средства и не трябва да заплатят комисионна.

За финансирането на проектите няма значение от коя държава са хората, които даряват средства. Който иска да стартира проект в Kickstarter трябва да има постоянно жителство в някоя от Kickstarter-държавите: САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Канада, Англия, Холандия, Дания, Норвегия, Швеция, Ирландия и вече Германия.

Причината за бавната експанзия в Европа бяха проблеми със системата за плащане. До сега създателите на проектите трябваше да имат американска сметка и събирането на средствата ставаше през системата за плащания Amazon Payments. Разбира се можеше и чужденци да създават кампания в Kickstarter, но само с американски партньор. Това обаче вече е една пречка, която Kickstarter преодоля и от началото на 2015 сподели, че се разделя с Amazon и преминава към нова система за плащания: Stripe.

Какво означава, че Kickstarter е в Германия?

  1. Kickstarter платформата ще бъде преведена на немски.
  2. Вече ще може да се събира финансиране в евро.
  3. Хора с постоянна адресна регистрация в Германия могат да публикуват проекти или от свое име или от името на регистрирана фирма.
  4. За да публикувате проект трябва да имате немска банкова сметка: кредитна или дебитна карта, за да събирате финансиране през
  5. Kickstarter не различава между немски или други проекти и показва всички проекти на международния си сайт. Така ще можете да събирате финансиране и от американски спонсори.
Мария е основател и проект мениджър в TestingAgents.com, където помага на клиентите си да тестват софтуер, уеб и мобилни апликации. Мария живее в Хановер, Германия и обича да пътува и играе скуош в свободното си време.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*